Wat is een multiculturele samenleving?

Een multiculturele samenleving, er wordt vaak over gesproken maar wat is het nu eigenlijk? Bij multicultureel gaat het over meerdere groepen die in de samenleving onderscheiden worden, onderling hebben zij verschillende culturele kenmerken. Deze kenmerken kunnen zijn een andere godsdienst, taal, gebruiken, tradities, muziek, gedragsregels en noem het maar op. De cultuur is voortdurend in beweging.

Hoe komt het dat de cultuur continu in beweging is? Dat komt omdat nieuwe technologie leidt tot een nieuwe levenswijze. Dat speelt ook in culturen een grote rol. De nieuwe generaties zetten zich ook af tegen de oudere generaties.Ze ontwikkelen hierdoor weer nieuwe voorkeuren en daarmee ook gedragsregels. De mensen uit andere culturen beïnvloeden elkaar, dit doen ze op het moment dat ze met elkaar in aanraking komen.

Als het over cultuur gaat, dan gaat het over een geheel van voorstellingen en opvattingen. Hierbij spelen kennis, waarden en normen een grote rol. Vanuit een bepaalde cultuur krijg je opvattingen mee en waarden en normen, maar dat wil niet zeggen dat alle mensen zich hier aan houden. Naarmate ze met andere culturen in aanraking komen kan het zijn dat ze zich hiertegen verzetten en een eigen cultuur ontwikkelen. Het is belangrijk dat er gekeken wordt naar welke cultuur welke waarden en normen heeft en dan kan er nog gekeken worden welke oude tradities er nog steeds zijn. Zo veranderen culturen dus door de jaren heen en staat een multiculturele samenleving nooit stil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>